Kerry: Rusko urobilo konštruktívne kroky smerom k redukcii napätia na Ukrajine

NETKY.SK • 16 December 2014, 19:01 • 2 min
Kerry: Rusko urobilo konštruktívne kroky smerom k redukcii napätia na Ukrajine

LONDÝN - Rusko urobilo v nedávnych dňoch konštruktívne kroky smerom k možnému zníženiu napätia na Ukrajine. Vyhlásil to dnes americký minister zahraničných vecí John Kerry, ktorého citovala agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spojené štáty a Európa sú podľa Kerryho pripravené zmierniť sankcie voči Rusku v prípade, že prezident Vladimir Putin podnikne viac krokov smerom k deeskalácii napätia na východe Ukrajiny.
     

"Dovoľte mi povedať, že Rusko urobilo v nedávnych dňoch konštruktívne kroky," povedal Kerry novinárom na návšteve v Londýne. Zámerom sankcií voči Rusku bolo podľa neho dať Putinovi najavo, že podpora separatistov na východe Ukrajiny zo strany Moskvy je spojená s určitými dôsledkami.
     

V súvislosti s rapídnym poklesom hodnoty rubľa išlo podľa Kerryho o kombináciu množstva faktorov. "Sankcie boli jasne zamerané na to, aby nasmerovali prezidenta Putina k tomu, aby uskutočnil inú sériu rozhodnutí," povedal Kerry. Aktuálnu hodnotu rubľa neovplyvnili iba sankcie, ale mena reflektuje aj na faktory ako pokles cien ropy, uzavrel šéf americkej diplomacie.
     

Ruská anexia ukrajinského Krymu, ako aj podpora ozbrojených proruských separatistov v regiónoch na východe Ukrajiny zo strany Kremľa spôsobili najhoršiu krízu vzťahov medzi Ruskom a Spojenými štátmi od studenej vojny, dodáva Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies