Kerry: Rozpočtová kríza neovplyvní globálne záväzky USA

NETKY.SK • 5 Október 2013, 12:16 • 2 min
Kerry: Rozpočtová kríza neovplyvní globálne záväzky USA

NUSA DUA - Minister zahraničných vecí USA John Kerry dnes ubezpečil, že americká rozpočtová kríza nebude mať negatívny dopad na angažovanosť Spojených štátov v Ázii ani inde vo svete.

slovakia

left justify in out

Kerry to uviedol počas návštevy indonézskeho ostrova Bali, kde sa zúčastňuje na summite lídrov ázijsko-tichomorskej oblasti. Šéf americkej diplomacie tam zastupuje prezidenta USA Baracka Obamu, ktorý zrušil ázijské turné v súvislosti s čiastočným zastavením financovania amerických federálnych úradov. 

Kerry označil rozpočtovú krízu v USA za "chvíľkovú epizódu" a "moment politickej hlúposti", ktorý čoskoro pominie a ktorý len dokazuje silu americkej demokracie. "Nič neoslabí náš záväzok voči Ázii a budeme pokračovať v plnení svojich povinností a v angažovaní sa po celom svete," uistil novinárov šéf Štátneho departmentu, ktorého citovala agentúra AP. Súčasne však varoval americký Kongres, že predĺženie alebo opakovanie súčasného stavu by mohlo vyslať negatívne signály spojencom i odporcom Spojených štátov vo svete. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies