Kerry prekonzultuje s Obamom možnosť predĺženia rokovaní s Iránom

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 14:50 • 2 min
Kerry prekonzultuje s Obamom možnosť predĺženia rokovaní s Iránom

VIEDEŇ - Americký minister zahraničných vecí John Kerry bude konzultovať s prezidentom USA Barackom Obamom a s Kongresom možné predĺženie rozhovorov o iránskom jadrovom programe. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa Kerryho v názoroch svetových mocností a Iránu na podobu finálnej dohody existujú naďalej veľké rozdiely. Napriek tomu po dvoch dňoch rokovaní medzi Iránom, USA a ich európskymi spojencami pripustil určitý pozitívny posun. Zdôraznil však, že je potrebné vykonať ešte veľa práce.
     

Iránsky minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf uviedol, že so svojím americkým náprotivkom absolvoval produktívne rozhovory ohľadom jadrového programu Teheránu. Stalo sa tak menej než týždeň pred tým, ako 20. júla vyprší konečný termín stanovený pre dosiahnutie konečnej dohody, píše agentúra Reuters.
     

"Mali sme dobrú výmenu názorov," uviedol Zaríf po stretnutí so šéfom americkej diplomacie vo Viedni, pričom dodal, že teraz sú potrebné "vážne diskusie" na úrovni vysokopostavených diplomatov stojacich na čele jednotlivých delegácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies