Kerry: Postup Islamského štátu na Kobané je tragédiou

NETKY.SK • 9 Október 2014, 18:15 • 2 min
Kerry: Postup Islamského štátu na Kobané je tragédiou

BOSTON - Postup vzbúrencov z Islamského štátu (IS) na sýrske pohraničné mesto Konané je tragédiou, ktorá však nemôže Spojené štáty odradiť od uskutočňovania ich dlhodobej stratégie v tejto oblasti, uviedol dnes podľa agentúry Reuters americký minister zahraničných vecí John Kerry.

slovakia

left justify in out

"Kobané je tragédiou, pretože predstavuje zlo ISIS, ale neurčuje ani stratégiu, ani celkovú mieru toho, čo sa v reakcii na ISIS deje," uviedol pred novinármi v Bostone šéf americkej diplomacie, pričom na označenie vzbúrencov z IS použil skratku ISIS (Islamský štát v Iraku a Sýrii).
     

"Koalíciu sme začali budovať len pred niekoľkými týždňami. Ľudia sa ešte len ujímajú svojich úradov. Prvoradým cieľom tohto úsilia je poskytnúť priestor Iraku, aby uviedol do činnosti svoju vládu a začal klásť odpor," povedal Kerry.
     

Vzbúrenci z IS aj napriek americkým náletom obsadili viac ako tretinu pohraničného, prevažne Kurdmi obývaného mesta Kobané, pričom turecká armáda zo svojej strany hraníc situáciu v meste sleduje, ale do bojov zatiaľ nezasiahla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies