Kerry položil vence a kajal sa za neúčasť

NETKY.SK • 16 Január 2015, 18:27 • 2 min
Kerry položil vence a kajal sa za neúčasť

PARÍŽ - Americký minister zahraničných vecí John Kerry sa počas piatkovej návštevy Francúzska ospravedlnil za neúčasť na nedeľňajšom parížskom pochode proti terorizmu, ktorý bol reakciou na minulotýždňové útoky v meste.

slovakia

left justify in out

Kerryho kajúcne slová v piatok potvrdil jeho francúzsky náprotivok Laurent Fabius. Obaja šéfovia diplomacií predtým položili vence na miesta oboch útokov - pred redakciu týždenníka Charlie Hebdo, kde ozbrojenci minulú stredu usmrtili 12 ľudí, a pred obchod s kóšer potravinami, kde útočník minulý piatok zabil štyroch ľudí.

 

Na nedeľňajšom historickom pochode Parížom proti terorizmu sa zúčastnili státisíce ľudí. Medzi nimi francúzsky prezident Francois Hollande a 44 zahraničných lídrov vrátane moslimských a židovských štátnikov. Vysoký predstaviteľ USA však chýbal.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies