Kerry odcestoval na Blízky východ, chce sa pokúsiť o prímerie v pásme Gazy

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 11:09 • 2 min
Kerry odcestoval na Blízky východ, chce sa pokúsiť o prímerie v pásme Gazy

WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí John Kerry odcestoval dnes do egyptskej Káhiry v snahe presadiť prímerie medzi Izraelom a militantným palestínskym hnutím Hamas po tom, ako bilancia mŕtvych z takmer dvojtýždňového konfliktu prudko vzrástla.

slovakia

left justify in out

Podľa palestínskeho ministerstva zdravotníctva si 14 dní ostreľovania pásma Gazy vyžiadalo v radoch Palestínčanov najmenej 502 obetí a asi 3135 zranených. Izraelská strana má 20 mŕtvych, uviedla agentúra DPA.

 

Vláda amerického prezidenta Baracka Obamu čoraz viac kritizuje Hamas za ostreľovanie Izraela raketami a ďalšie provokatívne akcie, ako je stavanie tunelov pod hranicami, cez ktoré potom militanti útočia na Izraelčanov. Na druhej strane však podľa agentúry AP zmiernila svoju kritiku Izraela za útoky v pásme Gazy, pri ktorých zahynuli civilisti vrátane detí.

 

Izraelská operácia proti militantom v Gaze vstúpila v noci na dnes do 14. dňa. Obyvatelia palestínskej pobrežnej enklávy hovoria o doposiaľ najintenzívnejších izraelských vzdušných útokoch. Od štvrtka v oblasti operujú už aj izraelské pozemné sily.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies