Kerry navštívil Vietnam, naposledy vo funkcii šéfa americkej diplomacie

NETKY.SK • 13 Január 2017, 09:03 • 2 min
Kerry navštívil Vietnam, naposledy vo funkcii šéfa americkej diplomacie

HANOJ - Dosluhujúci americký minister zahraničných vecí John Kerry pred tým, ako mu na budúci týždeň vyprší mandát, pricestoval vo štvrtok večer do Vietnamu, kde sa stretol s tamojšími predstaviteľmi. Vietnam je prvou zastávkou na jeho šesťdňovej ceste, v rámci ktorej sa ešte zastaví vo Francúzsku, Británii a Švajčiarsku.

slovakia

left justify in out

Počas návštevy Vietnamu, ktorá je jeho štvrtou vo funkcii šéfa americkej diplomacie, sa Kerry dnes ráno stretol s vietnamským premiérom Nguyen Xuan Phucom.

 

V čase, keď sa Spojené štáty pripravujú na inauguráciu novozvoleného prezidenta Donalda Trumpa, ktorá sa bude konať 20. januára, je Kerryho cesta podľa agentúry DPA vo všeobecnosti pokladaná za výlučne symbolickú.

 

"Ide najmä o rozlúčkovú cestu. Kerry ani nie týždeň pred odchodom z úradu nepríde predsa s novými návrhmi týkajúcimi sa vzťahov medzi oboma krajinami," povedal pre vietnamský internetový denník VnExpress International expert na juhovýchodnú Áziu Murray Hiebert.

 

Počas svojej návštevy sa Kerry nestretne s generálnym tajomníkom vietnamskej komunistickej strany Nguyen Phu Trongom, ktorý je na návšteve Číny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona