Kerry navštívi školu, v ktorej Taliban zabil 150 ľudí

NETKY.SK • 13 Január 2015, 07:30 • 2 min
Kerry navštívi školu, v ktorej Taliban zabil 150 ľudí

ISLAMABAD - Americký minister zahraničných vecí John Kerry v utorok navštívi vojenskú školu v pakistanskom meste Pešávar, kde ozbrojenci z miestnej odnože Talibanu pozabíjali v decembri 150 ľudí vrátane 134 detí.

slovakia

left justify in out

V pondelok o tom informoval pakistanský minister zahraničia Sartaj Azíz. Americká strana túto informáciu nepotvrdila, pretože podrobnosti o Kerryho návšteve v Pakistane z bezpečnostných dôvodov nezverejňuje. Šéf americkej diplomacie pricestoval do Pakistanu v pondelok, pričom hlavným cieľom cesty je posilnenie boja proti islamskému extrémizmu. Pakistanská vláda musí podľa USA vyvinúť väčšie snahy na boj proti Talibanu a al-Kájde, ktorých povstalci sa ukrývajú v horách pri hranici s Afganistanom.

 

Kerryho v Pakistane sprevádza náčelník Centrálneho velenia, generál Lloyd Austin. Kerry tiež v utorok oznámi, že suma v hodnote 250 miliónov dolárov bude určená na pomoc kmeňovým regiónom, ktoré sú najviac sužované bojmi proti islamským extrémistom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies