Kerry mieri do Bulharska a Francúzska

NETKY.SK • 14 Január 2015, 16:37 • 2 min
Kerry mieri do Bulharska a Francúzska

WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí John Kerry vo štvrtok príde na návštevu Bulharska, kde bude hovoriť o energetickej spolupráci a obchodných vzťahov.

slovakia

left justify in out

Práve Bulharskom mal prechádzať plynovod Južný prúd, ktorého projekt však v decembri ruský prezident Vladimir Putin oficiálne zrušil. Kerry príde do Sofie zo švajčiarskej Ženevy, kde má v stredu v pláne rokovania so svojím iránskym náprotivkom Džavádom Zarífom. Z Bulharska sa následne presunie do Francúzska, kde vzdá úctu obetiam minulotýždňových teroristických útokov. Na nedeľňajšom historickom pochode Parížom proti terorizmu sa nezúčastnil žiadny vysoký americký predstaviteľ, čo sa stretlo s verejnou kritikou. Na pochode sa zúčastnilo najmenej 3,7 milióna ľudí. Medzi účastníkmi bol francúzsky prezident Francois Hollande a 44 zahraničných lídrov vrátane moslimských a židovských štátnikov. Bola to reakcia na tri dni trvajúcu vlnu násilia v Paríži a jeho okolí, ktorú v stredu odštartoval útok v redakcii týždenníka Charlie Hebdo. Útoky si celkovo vyžiadali 17 mŕtvych vrátane novinárov a policajtov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies