Kerry: Medzinárodné spoločenstvo musí bojovať proti násilnému extrémizmu

NETKY.SK • 19 Február 2015, 17:32 • 2 min
Kerry: Medzinárodné spoločenstvo musí bojovať proti násilnému extrémizmu

WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí John Kerry dnes povedal, že medzinárodné spoločenstvo musí čeliť hrozbe teroristického násilia s rovnakým odhodlaním, s akým k svojmu krvavému poslaniu pristupujú teroristi.

slovakia

left justify in out

Šéf americkej diplomacie týmito slovami podľa agentúry DPA otvoril tretí a posledný deň summitu o boji proti extrémizmu, ktorý sa za účasti delegátov zo 60 krajín koná v Bielom dome.
     

"Naším cieľom je nadviazať na rozhovory, ktoré sme tu po dva dni viedli, a preskúmať spôsoby, ako bojovať s najznepokojujúcejšími hrozbami, ktorým čelíme," povedal Kerry.
     

Na podujatí v Bielom dome sa zúčastnil aj generálny tajomník OSN Pan Ki-mun. "V súčasnom svete je priveľa bolesti. Potrebujeme chladnú hlavu a zdravý rozum. Nikdy nesmieme dovoliť, aby tu vládol strach," povedal Pan Ki-mun.
     

Na rokovaní vystúpi dnes aj americký prezident Barack Obama. 
     

Hoci sa podujatie nazýva summit, ostatné krajiny boli zastúpené predovšetkým na vládnej či ministerskej úrovni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona