Kerry: Jadrové rokovania s Iránom sa dostali do bodu zlomu

NETKY.SK • 5 Júl 2015, 19:45 • 2 min
Kerry: Jadrové rokovania s Iránom sa dostali do bodu zlomu

VIEDEŇ - Jadrové rokovania s Iránom môžu ešte zlyhať, ak zúčastnené krajiny nenadviažu na pokrok dosiahnutý v uplynulých dňoch a neurobia zásadné rozhodnutia pre uzavretie dohody. Varoval dnes americký minister zahraničných vecí John Kerry.

slovakia

left justify in out

"V tomto bode môže rokovanie skončiť akýmkoľvek spôsobom," povedal reportérom vo Viedni pred stretnutiami s partnermi z ďalších svetových mocností a Iránu, informovala tlačová agentúra DPA.


"Ešte nie sme, kde potrebujeme byť, v niekoľkých z najzložitejších záležitostí," dodal.


Washington je podľa jeho slov pripravený odísť z rokovaní, ak to bude potrebné a "nebude ochota dohodnúť sa na veciach, ktoré sú pre nás dôležité".


Francúzsky minister zahraničných vecí Laurent Fabius dnes vo Viedni povedal: "Sme 72 hodín od okamihu, kedy sa predpokladá, že skončíme. Zásadná otázka je, či Irán prijme jasné záväzky v tom, čo ešte nebolo vyjasnené. Dúfame v to," dodal.


Francúzsky postoj zostáva ako vždy konštruktívny, dodal.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies