Kerry bude s premiérom pakistanu hovoriť o boji proti terorizmu

NETKY.SK • 20 Október 2013, 10:00 • 2 min
Kerry bude s premiérom pakistanu hovoriť o boji proti terorizmu

WASHINGTON - Naváz Šaríf sa v stredu stretne aj s prezidentom Barackom Obamom.

slovakia

left justify in out

Boj proti terorizmu a militantným skupinám bude hlavnou témou nedeľňajšieho stretnutia medzi americkým ministrom zahraničia Johnom Kerrym a pakistanským premiérom Navázom Šarífom. Ako informovala hovorkyňa rezortu diplomacie Jen Psakiová, "pôjde o príležitosť prehĺbiť a rozšíriť vzájomné vzťahy", na čo obe krajiny už pracujú niekoľko rokov. Kerry a Šaríf budú hovoriť aj o ekonomike a odsune amerických jednotiek zo susedného Afganistanu plánovanom na budúci rok. Nevyhnú sa ani téme útokov bezpilotných lietadiel proti militantom Talibanu, ktoré sa jedným zo zdrojov sporov medzi oboma krajinami.

Kerry sa so Šarífom stretol aj v auguste počas návštevy Pakistanu a prisľúbil, že útoky bezpilotných lietadiel sa už "skoro skončia". USA zas chcú od Islamabadu, aby zvýšil úsilie na boj s terorizmom. Šaríf sa v stredu stretne aj s prezidentom Barackom Obamom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona