Kerry bude s EÚ rokovať aj o rozšírení sankcií proti Rusku

NETKY.SK • 2 December 2014, 14:34 • 2 min
Kerry bude s EÚ rokovať aj o rozšírení sankcií proti Rusku

BRUSEL - Americký minister zahraničia John Kerry bude tento týždeň so svojimi európskymi partnermi rokovať o možnosti rozšírenia sankcií proti Rusku pre jeho podporu separatistov na východe Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

USA a EÚ už zaviedli niekoľko súborov sankcií proti ruskému finančnému, obrannému a energetickému sektoru ako aj proti jednotlivcom. "Diskusie s EÚ o rozšírení sankcií pokračujú," povedal nemenovaný predstaviteľ amerického ministerstva zahraničia, ktorý Kerryho sprevádza na ceste do Európy. USA a EÚ by podľa neho mali reagovať na pokračujúci prísun ťažkých zbraní z Ruska na východ Ukrajiny. Rozšírenie sankcií je síce poslednou možnosťou, no v prípade nevyhnutnosti ju bude Washington presadzovať.

 

V rámci EÚ existuje opozícia proti ďalším protiruským sankciám a niektoré krajiny ich zavedenie podmieňujú radikálnym zhoršením situácie na Ukrajine. Rusko je totiž najdôležitejším dodávateľom plynu do Európy a členské štáty únie sa tiež obávajú, že ďalšie ekonomické sankcie by poškodili aj ich hospodárstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies