Kerry a Stoltenberg: NATO bude po odchode Británie z EÚ dôležitejšie

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 15:23 • 2 min
Kerry a Stoltenberg: NATO bude po odchode Británie z EÚ dôležitejšie

BRUSEL - Severoatlantická aliancia sa po rozhodnutí Británie vystúpiť z Európskej únie stane ešte dôležitejšou, uviedli dnes minister zahraničných vecí USA John Kerry a generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

slovakia

left justify in out

Kerry podľa vlastných slov očakáva "ešte silnejšie NATO v budúcnosti" v dôsledku britského referenda z minulého týždňa. Šéf americkej diplomacie dodal, že aliancia prináša jasnosť v čase neistoty v Európe, informuje agentúra AP.

 

Stoltenberg uviedol, že hlasovanie britských voličov za odchod z EÚ zvyšuje dôležitosť NATO pre koordináciu medzi európskymi spojencami v oblastiach obrany a bezpečnosti.

 

Kerry a Stoltenberg na dnešnom stretnutí v centrále NATO tiež konštatovali, že aliancia je pripravená na svoj summit, ktorý sa bude konať 8.-9. júla vo Varšave.

 

Kerry sa neskôr v priebehu dňa stretne so šéfkou zahraničnej politiky EÚ Federicou Mogheriniovou. Následne cestuje do Londýna na rozhovory s britským premiérom Davidom Cameronom a ministrom zahraničných vecí Philipom Hammondom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona