Kerry a Lavrov sa dohodli na predĺžení prímeria v Sýrii o ďalších 48 hodín

NETKY.SK • 14 September 2016, 21:50 • 2 min
Kerry a Lavrov sa dohodli na predĺžení prímeria v Sýrii o ďalších 48 hodín

WASHINGTON - Šéfovia americkej a ruskej diplomacie John Kerry a Sergej Lavrov sa dnes dohodli na predĺžení prímeria v Sýrii o ďalších 48 hodín. Informáciu priniesli tlačové agentúry Reuters a MTI s odvolaním sa na americký rezort obrany.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z komuniké ministerstva zahraničných vecí vo Washingtone, obaja šéfdiplomati sa dnes v telefonickom rozhovore zhodli na tom, že prímerie, ktoré vstúpilo do platnosti v pondelok večer a platí pre celé územie Sýrie, sa vcelku dodržiava, ako aj na tom, že sa vďaka nemu znížilo násilie v krajine sužovanej občianskou vojnou.

 

Hovorca rezortu diplomacie USA Mark Toner však pripustil, že USA disponujú informáciami o ojedinelom porušovaní prímeria oboma stranami.

 

Ako informoval prvý námestník operačného odboru ruského generálneho štábu generál Viktor Poznichir, do dnešného rána zaznamenali 60 prípadov porušenia prímeria.

 

Súčasne informoval o úderoch ruského letectva na postavenia Islamského štátu severne od Palmýry, pri ktorých prišlo o život 250 islamistov a došlo aj k zničeniu najmenej 15 nákladných vozidiel vybavených prostriedkami protivzdušnej obrany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona