Kerry a Lavrov nechystajú vo Švajčiarsku dvojstranné rokovanie

NETKY.SK • 13 Október 2016, 07:14 • 2 min
Kerry a Lavrov nechystajú vo Švajčiarsku dvojstranné rokovanie

WASHINGTON - Ohlásené stretnutie ministra zahraničných vecí USA Johna Kerryho s ruským rezortným partnerom Sergejom Lavrovom vo Švajčiarsku nebude dvojstranného charakteru a obaja predstavitelia sa zídu len ako účastníci širšieho medzinárodného podujatia.

slovakia

left justify in out

Hovorca Bieleho domu Josh Earnest, ktorého citovala agentúra DPA, sa tak vyjadril na margo predošlého vyhlásenia ruského rezortu diplomacie, informujúceho o schôdzke ministrov ohľadne vojny v Sýrii.


Kerry a Lavrov majú v sobotu rokovať o Sýrii vo švajčiarskom Lausanne, aj keď Washington minulý týždeň oznámil prerušenie vojenskej spolupráce s Moskvou, čo zdôvodnil pokračujúcim ruským bombardovaním Aleppa. Earnest podľa DPA bagatelizoval význam nadchádzajúceho stretnutia s tým, že ide o rokovanie v rámci tzv. podpornej skupiny pre Sýriu, pričom sa Kerry zúčastní aj na samostatnej schôdzke s európskymi spojencami.


"Určite pracujeme cez rôzne diplomatické kanály, aby sme sa pokúsili obmedziť násilie v Sýrii, a nutne to bude zahŕňať aj isté zapojenie Ruska," povedal Earnest, podľa ktorého však v tomto procese už nejde o uzavretie dohody s "vyhliadkou vojenskej spolupráce medzi USA a Ruskom". Rusko totiž v tejto záležitosti "stratilo dôveryhodnosť", vyjadril sa hovorca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies