Kern v Budapešti: Rakúsko pošle na srbsko-maďarské hranice 20 policajtov

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 15:20 • 2 min
Kern v Budapešti: Rakúsko pošle na srbsko-maďarské hranice 20 policajtov

BUDAPEŠŤ - Rakúsko čoskoro pošle na podporu stráženia srbsko-maďarských hraníc 20 policajtov. Vyhlásil to dnes rakúsky spolkový kancelár Christian Kern v Budapešti na tlačovej konferencii po schôdzke s predsedom maďarskej vlády Viktorom Orbánom.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského servera hvg.hu rakúsky kancelár podotkol, že kontingent policajtov bude prvým krokom v opatreniach, na ktorých sa s Orbánom v súvislosti s riešením migračnej otázky dohodli. Dodal, že expertné komisie preveria, ako možno túto pomoc rozšíriť aj o príslušníkov armády.

 

Kern informoval, že s maďarským premiérom sa tiež dohodli, že do tohto procesu zapoja aj mimovládne organizácie, ktoré by mohli pracovať práve v oblasti srbsko-maďarského pohraničia.

 

Orbán deklaroval, že Maďarsko je pripravené prijať z Rakúska späť migrantov, ktorí v Maďarsku vstúpili prvýkrát na územie Európskej únie, a poslať ich ďalej do krajiny ich pôvodu. Dodal, že ide najmä o Kosovčanov a Albáncov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies