Kerberová a Hambüchen nemeckými Športovcami roka

NETKY.SK • 19 December 2016, 10:05 • 2 min
Kerberová a Hambüchen nemeckými Športovcami roka

Baden-Baden - Svetová tenisová jednotka Angelique Kerberová a športový gymnasta Fabian Hambüchen sa stali nemeckými Športovcami roka 2016. Kerberová sa stala prvou zástupkyňou "bieleho športu" s prestížnym ocenením od čias legendárnej Steffi Grafovej.

slovakia

left justify in out

"Angie" získala v uplynulej sezóne dva grandslamové tituly, keď triumfovala na Australian Open i na US Open. Vo Wimbledone prehrala až vo finále a o titul bojovala aj na MS WTA Tour v Singapure, kde v rozhodujúcom dueli nestačila na Slovenku Dominiku Cibulkovú. Na ďalších miestach v ankete skončili biatlonistka Laura Dahlmeierová a dráhová cyklistka Kristina Vogelová.

 

img

 

Hambüchen získal na OH 2016 v Riu de Janeiro zlato na hrazde. V hlasovaní o najlepšieho nemeckého športovca predstihol svetového rekordéra v triatlone Jana Frodena i majstra sveta v pretekoch F1 Nica Rosberga, ktorý päť dní po životnom úspechu senzačne ukončil kariéru. Informovala o tom agentúra dpa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies