Kenský právnik žaluje Taliansko a Izrael za smrť Ježiša

NETKY.SK • 7 August 2013, 19:32 • 2 min
Kenský právnik žaluje Taliansko a Izrael za smrť Ježiša

NAIROBI - Kenský právnik sa obrátil na Medzinárodný trestný súd (ICC) v záujme dosiahnutia spravodlivosti pre Ježiša Nazaretského, kresťanského spasiteľa, ktorého pred viac ako dvetisíc rokmi odsúdili a ukrižovali.

slovakia

left justify in out

Advokát Dola Indidis pre tamojšie médiá potvrdil, že medzi obžalovaných chce zaradiť Piláta Pontského, kráľa Herodesa a štáty Izrael a Taliansko. Tie totiž podľa neho mali priame spojenie s vtedajšou Rímskou ríšou, ktorej súčasťou bola aj provincia Judea, kde Ježiš prišiel o život. Podľa Indidisa sú vlády oboch krajín stále stíhateľné za svoje činy, keďže Pilát konal v mene vlády v Ríme. V dôkaznej rovine sa chce odvolávať na Bibliu. Poukazuje zároveň na proces s Janou z Arku, ktorú upálili za kacírstvo, neskôr bola rehabilitovaná a nakoniec vyhlásená za svätú. Ako povedal kenský právnik, "je mojou povinnosťou vrátiť dôstojnosť Ježišovi, ktorého selektívne a malicherné stíhanie bolo porušením ľudských práv a zneužitím úradných právomoci".

Podľa Biblie ukrižovali Krista v bližšie nekonkretizovaný piatok v roku 33 na jeruzalemskej hore Golgota. Stalo sa tak na príkaz prefekta vtedajšej rímskej provincie Judea Piláta Pontského. Vládca konal na podnet židovských duchovných, ktorí Ježiša obvinili z podnecovania vzbury a urážky rímskeho cisára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies