Kenskí policajti zdrogovali vzpurného opozičného politika a poslali ho do Dubaja

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 16:41 • 2 min
Kenskí policajti zdrogovali vzpurného opozičného politika a poslali ho do Dubaja

NAIROBI - Kenského opozičného politika vo štvrtok príslušníci polície v Nairobi zdrogovali a posadili ho na lietadlo do Dubaja, pričom účinok drogy bol nastavený tak, že sa prebudil až pri pristátí v Dubaji.

slovakia

left justify in out

Miguna Miguna, blízky spolupracovník vodcu kenskej opozície Raila Odingu, to z dubajského letiska napísal na Facebook. Ako dodal, odmieta sa nechať vyhostiť a zostane na letisku tak dlho, kým sa mu nepodarí vrátiť sa do Kene. "Vrátim sa, musím sa vrátiť. Som kenský občan," napísal Miguna.

Politika predtým podľa jeho predchádzajúcich príspevkov na Twitteri zadržiavali dva dni na záchode na letisku v kenskej metropole Nairobi. "Nejedol som. Nemôžem sa umyť. Nemám prístup k mojim právnikom, rodinným príslušníkom ani lekárom," písal v stredu Miguna - ako to sám pomenoval - z "toalety v Terminále 2".

Politika nedávno vyhostili z Kene do Kanady, kde predtým dlhé roky žil, neskôr však súd toto rozhodnutie anuloval. Keď sa Miguna v pondelok vrátil do Nairobi, bezpečnostné zložky rozhodnutie súdu nerešpektovali, a snažili sa ho hneď naložiť do iného lietadla a opäť vystrnadiť z krajiny. V pondelok sa tomu politik ešte ubránil, no následne skončil na letiskovej toalete, kde mu vo štvrtok policajti vpichli látku, po ktorej stratil vedomie a prebudil sa až v Dubaji.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies