Kennedyho centrum ocenilo Billyho Joela a Carlosa Santanu

NETKY.SK • 9 December 2013, 14:06 • 2 min
Kennedyho centrum ocenilo Billyho Joela a Carlosa Santanu

WASHINGTON - Na nedeľnom 36. ročníku udeľovania cien Kennedyho centra vo Washingtone vzdali hold hudobníkom Billymu Joelovi, Carlosovi Santanovi, Herbiemu Hancockovi, opernej speváčke Martine Arroyo a herečke Shirley MacLaine. Ocenenie udeľujú umelcom a umelkyniam, ktorých životné dielo významne prispelo k americkej kultúre.

slovakia

left justify in out

"Táto rozmanitá skupina výnimočných osobností, ktorým dnes vzdávame hold, nedokázala iba sebe, že je najlepšia z najlepších. Napriek všetkým ich úspechom a sláve dokázali zostať úprimní sami voči sebe, a inšpirovať tak nás ostatných, aby sme spravili to isté," vyhlásil americký prezident Barack Obama počas galavečera, ktorý televízia CBS odvysiela 29. decembra. "Toto ocenenie vnímam inak ako Grammy. Je to niečo iné, pretože som ho dostal od svojej krajiny," uviedol Joel , ktorý už je členom Skladateľskej aj Rock'n'rollovej siene slávy a to aj vďaka hitom ako Piano Man, Just the Way You Are, My Life, It's Still Rock and Roll to Me, Tell Her About It, Uptown Girl, We Didn't Start the Fire alebo The River of Dreams. Santana je zas iba tretím Hispáncom, ktorý dostal cenu Kennedyho centra. Predtým sa to podarilo španielskemu tenoristovi Plácidovi Domingovi a muzikálovej herečke Chite Rivera. 

Správna rada Kennedyho centra vyberá každý rok ocenených na základe ich prínosu americkej kultúre. V minulých rokoch si ceny Kennedyho centra vyslúžili napríklad Meryl Streep, Morgan Freeman, Dustin Hoffman, Martin Scorsese, Johnny Cash, Andrew Lloyd Webber, Clint Eastwood, Elton John, Kirk Douglas, Barbra Streisand, Oprah Winfrey, Neil Diamond, Paul McCartney, Robert De Niro alebo Steven Spielberg. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies