Kendrick Lamar po prvý raz dobyl albumový UK Chart

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 09:21 • 2 min
Kendrick Lamar po prvý raz dobyl albumový UK Chart

LOS ANGELES - Americký rapper Kendrick Lamar debutuje so svojou treťou štúdiovkou To Pimp A Butterfly (2015) na prvej priečke britského albumového rebríčka.

slovakia

left justify in out

Pre 27-ročného interpreta je to premiérové prvenstvo v UK Charte. Jeho doterajším maximom bolo 16. miesto, ktoré dosiahol s predchádzajúcim albumom Good Kid, M.A.A.D City (2012). Novinka To Pimp A Butterfly, s ktorou rapper na portáli Spotify prekonal rekord za najviac streamovaný album počas jedného dňa, by mala podľa predbežných údajov o predajnosti dobyť aj americký rebríček Billboard 200.


Kendrick Lamar Duckworth pochádza z kalifornského Comptonu a na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 2003. Po viacerých mixtapeoch a eponymnom EP z roku 2009 vydal debutový album Section.80 (2011), no výraznejší úspech zaznamenal až so spomínanou druhou štúdiovkou Good Kid, M.A.A.D City (2012). Tá sa v americkom albumovom rebríčku Billboard 200 dostala najvyššie na druhú priečku. Pochádzajú z nej úspešné single Swimming Pools (Drank), Poetic Justice (feat. Drake) a Bitch, Don't Kill My Vibe. Album To Pimp A Butterfly mal pôvodne vyjsť 23. marca, no omylom sa objavil na portáloch Spotify a iTunes už 15. marca. Nahrávka obsahuje aj singel i, za ktorý Lamar získal dve ceny Grammy. Rapper je tiež členom skupiny Black Hippy, ktorú okrem neho tvoria Ab-Soul, Jay Rock a Schoolboy Q.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona