Kendrick Lamar je naďalej na vrchole albumového Billboardu

NETKY.SK • 1 Máj 2017, 15:40 • 2 min
Kendrick Lamar je naďalej na vrchole albumového Billboardu

NEW YORK - Americký rapper Kendrick Lamar je so svojou štvrtou štúdiovkou Damn (2017) naďalej na prvej priečke amerického albumového rebríčka Billboard 200. Z nahrávky sa v druhom týždni od vydania predalo v USA ďalších 238-tisíc kópií. To predstavuje celkovo štvrtý najlepší tohtoročný výsledok, pričom minulý týždeň zaznamenal Lamar s predajnosťou 603-tisíc kópií tohtoročný rekord.

slovakia

left justify in out

Pre 29-ročného rodáka z kalifornského Comptonu je Damn už tretia nahrávka, s ktorou dobyl Billboard 200. Predtým sa mu to podarilo s albumom To Pimp A Butterfly (2015) a kompiláciou Untitled Unmastered (2016).

 

Stal sa tak iba tretím interpretom, ktorý sa dostal na vrchol tohto rebríčka v tomto aj predchádzajúcich dvoch rokoch. Pred ním to dokázali rapperi Drake a Future, pričom prvému menovanému sa to podarilo štyrikrát, zatiaľ čo Futureovi dokonca päťkrát.

 



Kendrick Lamar Duckworth sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2003. Po viacerých mixtapeoch a eponymnom EP z roku 2009 vydal debutový album Section.80 (2011), no výraznejší úspech zaznamenal až s druhou štúdiovkou Good Kid, M.A.A.D City (2012).

 

Tá sa v rebríčku Billboard 200 dostala najvyššie na druhú priečku. So spomínaným tretím albumom To Pimp A Butterfly (2015) dobyl okrem amerického aj britský rebríček, pričom nahrávka obsahuje napríklad singel i, za ktorý Lamar získal dve ceny Grammy. Vlani si pripísal na konto ďalších päť zlatých gramofónikov. Rapper je tiež členom skupiny Black Hippy, ktorú okrem neho tvoria Ab-Soul, Jay Rock a Schoolboy Q.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies