KEŇA: Z trosiek zrútenej osemposchodovej budovy vytiahli mŕtve dieťa

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 14:53 • 2 min
KEŇA: Z trosiek zrútenej osemposchodovej budovy vytiahli mŕtve dieťa

NAIROBI - Záchranári v hlavnom meste Kene Nairobi vytiahli z trosiek zrútenej osemposchodovej budovy mŕtve dieťa.

slovakia

left justify in out

Zrútenie budovy v hlavnom meste Kene Nairobi si vyžiadalo dve obete. Záchranári už z trosiek vytiahli mŕtve dieťa a najnovšie informovali, že v nemocnici podľahla zraneniam jeho matka. Ďalšie dve deti zosnulej sa podarilo zachrániť. Pius Mwachi z národného úradu pre zvládanie katastrof dodal, že jeden muž je stále nezvestný.

 

"Spadnutú budovu obklopujú ďalšie stavby, jedna z nich nám znemožňuje prístup," povedal Pius Mwachi z národného úradu pre zvládanie katastrof.

K zrúteniu došlo v pondelok v noci, niekoľko mesiacov po tom, ako vláda nariadila demoláciu niekoľkých budov a vysťahovanie ich obyvateľov. Podľa svedkyne Hailey Akinyi polícia v utorok musela použiť slzný plyn, keďže obyvatelia, ktorých rozhnevali pomalé záchranné práce, začali hádzať kamene. Akinyi tiež uviedla, že spadnutá budova mala označenie X, čo znamenalo, že ju mali zbúrať. Tieto plány potvrdil aj guvernér Nairobi Evans Kidero.

Po tom, ako v roku 2015 v krajine spadlo osem budov a zomrelo pri tom 15 ľudí, prezident Uhuru Kenyatta nariadil obhliadku všetkých budov v krajine. Úrady následne zistili, že 58 percent budov v Nairobi nebolo obývateľných.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies