Keňa chce zatvoriť najväčší tábor na svete, kam pôjde 330.000 somálskych utečencov?

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 16:48 • 2 min
Keňa chce zatvoriť najväčší tábor na svete, kam pôjde 330.000 somálskych utečencov?

NAIROBI - Keňa zatvorí utečenecký tábor Dadaab, v ktorom žijú státisíce somálskych utečencov a je často označovaný za najväčší svojho druhu na svete. Povedal to dnes kenský minister vnútra Joseph Nkaissery.

slovakia

left justify in out

Nkaissery podľa agentúry AP uviedol, že tábor Dadaab predstavuje pre Keňu bezpečnostné riziko, pretože sa v ňom ukrývajú militanti z islamistickej skupiny aš-Šabáb a je baštou pašerákov zbraní.


V tábore, v ktorom žije takmer 330.000 prevažne somálskych utečencov, naplánovali militanti z aš-Šabábu tri rozsiahle teroristické útoky. Kenská vláda minulý týždeň oznámila, že plánuje zatvoriť nielen Dadaab, ale aj utečenecký tábor Kakuma, v ktorom žije 190.000 ľudí, prevažne utečencov z Južného Sudánu, kde prebiehala občianska vojna.


Nkaissery však dnes vyhlásil, že tábor Kakuma zostane otvorený, pretože nepredstavuje bezpečnostné riziko. Organizácia Spojených národov vyzvala Keňu aby svoje rozhodnutie o zatvorení utečeneckého tábora Dadaab ešte prehodnotila.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies