Keňa chce v oblasti energetiky spolupracovať so slovenskými firmami

NETKY.SK • 27 September 2018, 15:49 • 2 min
Keňa chce v oblasti energetiky spolupracovať so slovenskými firmami

BRATISLAVA - Keňa chce v oblasti budovania energetickej infraštruktúry a energetickej efektívnosti spolupracovať so slovenskými firmami.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR, ktoré vo štvrtok navštívil štátny tajomník Ministerstva energetiky Kenskej republiky Simon Kachapin.

 

Ten rokoval so štátnym tajomníkom slovenského rezortu diplomacie Lukášom Parízkom. Uviedol, že energetická infraštruktúra patrí medzi priority kenskej vlády. Partneri rokovali o možnostiach prepojenia tohto záujmu so slovenskými rozvojovými projektmi v Keni. Tie sa v súčasnosti zameriavajú najmä na

zefektívnenie poľnohospodárstva, posilnenie malých farmárov, vzdelávanie a zdravotnú starostlivosť.

 

Kenská strana deklarovala záujem o slovenské technologické riešenia aj na podnikateľskom fóre v Košiciach, na ktorom sa zúčastnili podnikateľské subjekty oboch krajín zo stavebného, potravinárskeho a energetického sektora. Konalo sa začiatkom týždňa.

 

V roku 2014 vzrástol export do Kene o 34 percent

 

Afrika je kontinentom 21. storočia s potenciálom budúceho rozvoja. Uplatnenie by tam mohlo nájsť mnoho slovenských firiem z oblasti energetiky, IT, poľnohospodárstva či chemického priemyslu. 

 

Pellegrini už v roku 2015 pripomenul, že Keňa je najväčším príjemcom rozvojovej pomoci zo Slovenska a patrí k dôležitým partnerom v rámci afrického kontinentu. "Medzi krajinami funguje aj štipendijný program, na Slovensku študuje niekoľko študentov z Kene," doplnil na tlačovej konferencii Pellegrini. Veľký potenciál vidí aj v rámci obchodnej výmeny. "V roku 2014 vzrástol export do Kene o 34 percent," poukázal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies