Kempes sa podrobí operácii srdca

NETKY.SK • 1 Október 2014, 09:44 • 2 min
Kempes sa podrobí operácii srdca

NEW YORK - Bývalý slávny argentínsky futbalový útočník Mario Kempes by sa mal v utorok podrobiť v USA operácii srdca. Informáciu priniesla spoločnosť ESPN, kde Kempes pracuje ako analytik. Operácia by sa mala uskutočniť v štáte Connecticut.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatročný bývalý futbalista nedávno argentínskym médiám prezradil, že operácia je nutná, pretože lekárske testy ukázali, že má upchaté cievy.

 

Kempes žiaril najmä na majstrovstvách sveta 1978, keď strelil šesť gólov a doviedol Argentínu na domácej pôde k titulu majstrov sveta. Vo finále strelil Holandsku dva góly a stal sa najlepším kanonierom turnaja. Celkovo odohral v reprezentačnom drese 43 zápasov, v ktorých skóroval 20-krát.

 

Na klubovej scéne sa mu v Európe najviac darilo vo Valencii, v drese ktorej vyhral Španielsky pohár, Pohár víťazov pohárov a európsky Superpohár. V sezónach 1976/77 a 1977/78 bol najlepším strelcom španielskej ligy. V rokoch 1986 až 1992 pôsobil v susednom Rakúsku v dresoch Vienna FC, VSE Sankt Pölten a Kremser SC. Kariéru ukončil v roku 1999 v indonézskom klube Pelita Raya.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona