Kellner s Tykačom chcú údajne získať televíziu Nova

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 07:18 • 2 min
Kellner s Tykačom chcú údajne získať televíziu Nova

PRAHA - Vlna prechodov médií od nadnárodných majiteľov k českým vlastníkom bude zrejme pokračovať. A to zvlášť veľkou transakciou. Podľa informácií MF DNES sa uhľobaróni Pavel Tykač a Jan Dienstl spojili s najbohatším Čechom Petrom Kellnerom, aby získali televíziu Nova.

slovakia

left justify in out

Ľudia od Kellnera a Tykača sa podľa dvoch na sebe nezávislých zdrojoch redakcie opakovane zišli so zástupcami skupiny CME, do ktorej Nova patrí, a jej hlavného akcionára Time Warner v Londýne. K dohode zatiaľ nedošlo.
      

Záujem o najsledovanejšiu českú televíziu má pritom niekoľko českých finančníkov. Lenže tá nie je samostatne na predaj. Aby mal prípadný záujemca šancu u amerického majiteľa CME uspieť, musí podľa investorov na trhu dať ponuku na celú skupinu. Tej okrem Česka patria aj televízne stanice na Slovensku, v Rumunsku, Bulharsku či Chorvátsku. Na takýto kúsok si však väčšina českých investorov netrúfne.
      

Podľa informácií MF DNES sa pri rokovaniach o obchode môže hodnota firmy vyšplhať na 1,5 až 1,7 miliardy USD (1,08 až 1,23 miliardy eur). PPF však odmietla, že by sa ako skupina na obchode podieľala, rovnako sa vyjadril aj hovorca Pavla Tykača. Zástupcovia CME nechceli informácie komentovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies