Kelemen: Legia Varšava je poľský Trenčín

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 09:27 • 2 min
Kelemen: Legia Varšava je poľský Trenčín

BIALYSTOK - Slovenský brankársky svetobežník Marián Kelemen prezradil, čo stálo za jeho rozhodnutím vrátiť sa do najvyššej poľskej futbalovej súťaže.

slovakia

left justify in out

"Prišiel som do Bialystoku, pretože funkcionári boli v rokovaniach veľmi konkrétni a chceli ma do bránky Jagiellonie," vyhlásil pre Przeglad Sportowy 36-ročný gólman, ktorý v minulosti vybojoval v drese Slasku Vroclav titul, druhé aj tretie miesto v Ekstraklase. "Medaily, ktoré som získal so Slaskom, mám doma v Michalovciach. Sú to pre mňa cenné trofeje. Rád by som ešte vyhral poľskú pohárovú súťaž," doplnil Kelemen.

 

Niekdajší hráč Slovana Bratislava, Bursasporu, CD Tenerife či Arisu Solún hájil v minulej sezóne farby Michaloviec. Mnohí si už mysleli, že v rodnom meste dohrá bohatú kariéru, ale všetko sa napokon zmenilo. "Bývalí spoluhráči zo Slasku Vroclav hovorili, že futbalista ide tam, kde ho vietor zaveje. A mňa teraz zavialo do Bialystoku. Neprišiel som sem, pretože som sa na Slovensku nudil. Mám rád futbal, je to moja práca, najväčší koníček... So Zemplínom Michalovce ma spája taký romantický príbeh. V tomto klube som začínal a pred rokmi, keď som odtiaľ odchádzal a klub bol ešte v tretej lige, som prezidentovi klubu sľúbil, že sa raz vrátim. Chcel som Zemplínu pomôcť udržať sa vo Fortuna lige. Hral som v Holandsku, Španielsku, Grécku, Lotyšsku, Turecku a Poľsku, ale doma som v Michalovciach," doplnil skúsený brankár.

 

Kelemen v mladosti krátko pôsobil aj v Trenčíne, ktorý sa v 3. predkole Ligy majstrov stretne s poľským šampiónom Legiou Varšava. "Trenčania majú veľmi dobre zložené mužstvo, je to také malé Holandsko v slovenských podmienkach. Klub je s Holanďanmi zviazaný aj obchodne. Nie sú síce najbohatší na Slovensku, keďže vyšší rozpočet má napríklad Slovan Bratislava, ale ostatné dva roky kraľovali v slovenskej lige. Trenčín má mladého a talentovaného trénera Martina Ševelu, s ktorým som kedysi hrával. Zápas Trenčína s Legiou sa odohrá na umelom trávniku. Medzi tímami nevidím favorita, bude to zaujímavé. Legia je taký poľský Trenčín, tiež dominuje vo svojej krajine," skonštatoval Marián Kelemen na margo blížiaceho sa súboja slovenského a poľského majstra v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies