Kelemen aj De Marco zostali, aby Michalovce pomohli zachrániť

NETKY.SK • 4 Február 2016, 13:32 • 2 min
Kelemen aj De Marco zostali, aby Michalovce pomohli zachrániť

MICHALOVCE - Fortunaligový nováčik MFK Zemplín Michalovce sa v jarnej časti sezóny 2015/2016 bude môcť v boji o záchranu v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži spoľahnúť aj na dvojicu opôr Marián Kelemen, Vernon De Marco Morlacchi. Ostrieľaný 36-ročný brankár Kelemen podpísal novú zmluvu do konca tohto ročníka, o trinásť rokov mladší argentínsky obranca odolal niekoľkým ponukám.

slovakia

left justify in out

"Chcel som možno skúsiť aj zahraničný angažmán, ale Michalovčania boli v rokovaniach rýchli a korektní. Navyše, som doma v rodnom meste. Myslím si, že je to správne rozhodnutie. Rád by som mužstvu pomohol v prácach na zachovaní elitnej príslušnosti. Náš káder je dobre vyvážený. Máme síce veľa mladých futbalistov, ktorí zbierali prvé ligové skúsenosti, no úvodný polrok už zvládli a budú sa iba zlepšovať. Teraz sme všetci skúsenejší. Do budúcnosti sa nepozerám, žijem pre prítomnosť. Michalovciam odovzdám maximum a čas ukáže, či tu zotrvám ešte dlhšie," povedal bývalý gólman bratislavského Slovana a viacerých zahraničných klubov Kelemen pre oficiálny fortunaligový portál.


"Zostávam v Zemplíne. Dostal som ponuky zo Slovenska i zahraničia, no robia tu všetko pre záchranu v najvyššej súťaži. Vraj som jeden z najdôležitejších hráčov, takže nechcú, aby som odišiel. Na jar ešte MFK pomôžem a uvidíme, čo príde v lete. V Michalovciach som už 3,5 roka. Dopomohol som k postupu medzi elitu a mesto vnímam po Rosariu a Malorke ako svoj tretí domov. Začínam však cítiť, že sa blíži čas posunúť sa ďalej. Rád by som urobil krok vpred - zahrať si v kvalitnejšom tíme, aby som mohol napredovať. Okrem toho by sa mi páčilo spoznať nových ľudí a naučiť sa ďalší jazyk," priznal 23-ročný ľavý bek plynule hovoriaci španielsky, anglicky, nemecky a najnovšie aj slovensky.

 

Päťgólovému jesennému strelcovi De Marcovi sa pozdáva prístup nového trénera Zemplínčanov Stanislava Grigu: "Myslím si, že zmena prospela. Príprava je modernejšia, menej beháme a viac pracujeme s loptou. Na jar sa mienime prezentovať iným štýlom. Nový kouč bazíruje najmä na kompaktnosti."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies