Kele dal pri debute v základe Slovana gól, Fišan chcel bod

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 15:40 • 2 min
Kele dal pri debute v základe Slovana gól, Fišan chcel bod

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava si v 29. kole najvyššej súťaže podľa očakávania poradili s posledným tímom tabuľky MFK Skalica, zvíťazili 2:0 a na lídra tabuľky, úradujúceho majstra z Trenčína, majú štyri kolá pred koncom Fortuna ligy 2015/2016 stále šesťbodový odstup.

slovakia

left justify in out

Jedným z hrdinov nedeľňajšieho večerného duelu na Pasienkoch bol mladučký Kevin Kele, ktorý pri svojom druhom ligovom štarte (debut absolvoval v stredu 20. 4. doma s Trnavou /4:1/, keď prišiel na trávnik v 80. min, pozn.) a premiérovom v základnej zostave strelil proti tímu zo Záhoria v 40. min vedúci a aj víťazný gól Slovana. Všetko stihol ešte pred dovŕšením plnoletosti, v utorok 26. apríla oslávi 18. narodeniny.


"Čakal som dlhú loptu od Marka Milinkoviča. Moja prvá myšlienka bola, že si obhodím brankára hostí Andreja Fišana. V poslednej chvíli som si však všimol, že vybehol veľmi ďaleko. Preto som sa ho snažil obstreliť a namieriť loptu do odkrytej bránky," priblížil na internetovej stránke bratislavského klubu šťastný strelec svoj gólový okamih a doplnil: "Teším sa, že sa to všetko takto zbehlo. Bolo pre mňa cťou nastúpiť s takými výbornými spoluhráčmi. Zároveň je to neopísateľný pocit, skórovať hneď v druhom ligovom štarte."


Ofenzívny univerzál a najmladší člen širšieho kádra A-mužstva Slovana Kele od začiatku duelu na skalického protivníka platil najmä svojou rýchlosťou, niektoré ďalšie príležitosti však nevyužil: jeho tečovanú strelu vyrazil Fišan a neuspel ani v samostatnom úniku. "Nebol som si stopercentne istý, či nastúpim od prvej minúty, rozhodlo sa až krátko pred zápasom. Tréner Papavasiliou mi prízvukoval, že mám byť v pokoji a nemám si pripúšťať žiaden stres. Nejaká nervozita samozrejme bola, postupne však aj zásluhou spoluhráčov opadla a bolo to dobré," skonštatoval rodák z Tvrdošoviec.


Slovenského mládežníckeho reprezentanta pochválil po dvojgólovom víťazstve aj kormidelník ŠK Slovan Nikodimos Papavasiliou. "Som veľmi šťastný, že práve mladý chlapec Kevin Kele strelil gól a ukázal svoj potenciál," vyjadril sa na klubovom webe cyperský kouč "belasých" a k nedeľňajšiemu stretnutiu ešte poznamenal: "Takéto zápasy sú vždy ťažké. Hráčov som upozorňoval, že niečo iné je hrať s Trnavou ako proti Skalici, navyše pred podstatne menšou diváckou kulisou. Začali sme dobre, v úvode sme si utvorili dosť šancí a mali sme to rozhodnúť. Po zmene strán sme zrazu prestali hrať a ponúkli súperovi možnosť dostať sa do zápasu. Toto si ešte budeme musieť s hráčmi rozobrať. Chcel by som však vyzdvihnúť aj hru Skalice, ktorá v každom dueli bojuje na doraz o záchranu. Pre nás sú to dôležité tri body."


Tréner MFK Skalica Štefan Horný priznal, že Slovan bol jasný favorit, ale jeho zverenci chceli "belasých" potrápiť. Po dvojgólovej prehre sú "Záhoráci" naďalej na zostupovom 12. mieste Fortuna ligy, v súčasnosti s jednobodovým odstupom na ďalšieho nováčika MFK Zemplín Michalovce.

 

"V prvom polčase sme proti Slovanu dobre bránili. Žiaľ, dostali sme gól do šatne po našej štandardnej situácii. Hráčov som upozorňoval, že Slovan má rýchlych brejkových hráčov, čo sa potvrdilo. Po zmene strán a striedaniach sa nám podarilo oživiť našu hru. Mohli sme aj skórovať. V prvom polčase chytil Mucha čistý gól Jakubekovi, ten istý hráč mal dobrú príležitosť aj v závere. Siahali sme po bode, napokon nemáme ani jeden. My sa musíme pozerať na ďalší zápas v nedeľu proti Myjave, ktorý bude veľmi ťažký," uviedol Štefan Horný, ktorý dal medzi žrďami príležitosť Andrejovi Fišanovi.

 

"Som rád, že som si po dlhšom čase zachytal. Ďakujem spoluhráčom, brankárskemu kolegovi Maťovi Krnáčovi i trénerovi brankárov Maťovi Sedláčkovi, za podporu. Snažil som sa užiť si zápas, pretože nikdy neviete, kedy je to ten posledný," skonštatoval pre web skalického klubu 31-ročný Fišan a dodal: "Vedeli sme, že v Bratislave na nás nečaká nič ľahké. Na nedeľňajšie stretnutie sme sa pripravili zodpovedne. Prvý polčas mal Slovan viac z hry, dobre kombinoval. V druhom polčase sme boli domácim viac ako vyrovnaným súperom, s kúskom šťastia sme mohli bodovať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies