Keith Richards plánuje na budúci rok vydať nový album

NETKY.SK • 9 September 2014, 16:49 • 2 min
Keith Richards plánuje na budúci rok vydať nový album

USA - Britský hudobník Keith Richards plánuje na budúci rok v júni vydať sólový album. Sedemdesiatročný gitarista kapely The Rolling Stones to prezradil v rozhovore pre agentúru AP.

slovakia

left justify in out

"Dokončil som sólový album, ale nechcem ho dať von, kým mám prácu s The Rolling Stones. Takže myslím, že to bude na budúci rok v júni," uviedol Richards a dodal, že na novinke sa podieľal aj producent a dlhoročný spolupracovník Steve Jordan.

 

Muzikant dnes vydáva knihu pre deti s názvom Gus & Me: The Story of My Granddad and My First Guitar, v ktorej spomína, ako ho starý otec Augustus Theodore Dupree podporoval v hre na gitaru. S ilustráciou novinky mu pomohla 29-ročná dcéra Theodora Dupree Richards, ktorú pomenovali práve po dedovi. 

 

Keith Richards sa narodil 18. decembra 1943 v Dartforde. Preslávil sa v spomínanej kapele The Rolling Stones, ktorú pomáhal zakladať v roku 1962. S Mickom Jaggerom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom vydal množstvo albumov, pričom zatiaľ poslednú radovú štúdiovku A Bigger Bang uviedli na trh v roku 2005. V roku 1989 kapelu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Richards má na konte aj sólové radové počiny Talk Is Cheap (1988) a Main Offender (1992). V roku 2010 vydal autobiografiu Život, s ktorou mu pomáhal James Fox. Americký dvojtýždenník Rolling Stone zaradil Richardsa na štvrtú priečku v rebríčku 100 najlepších gitaristov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies