Kehl predĺžil zmluvu s Dortmundom, po budúcej sezóne ale ukončí kariéru

NETKY.SK • 23 Marec 2014, 14:51 • 2 min
Kehl predĺžil zmluvu s Dortmundom, po budúcej sezóne ale ukončí kariéru

BERLÍN - Bývalý nemecký futbalový reprezentant Sebastian Kehl predĺžil do konca budúcej sezóny zmluvu s Borussiou Dortmund, no súčasne oznámil, že po jej vypršaní ukončí aktívnu kariéru. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný stredopoliar uviedol, že by bol šťastný, ak by ukončil kariéru po skončení ďalšieho ročníka v klube, do ktorého prišiel v roku 2001. 
      

"Borussia Dortmund, náš skvelý tím, fanúšikovia a samotné mesto boli mojim domovom po niekoľko rokov," uviedol Kehl vo svojom vyhlásení. "Práve preto som sa rozhodol ešte jednu sezónu toto spojenie podporiť, ale dozrelo vo mne rozhodnutie, že ukončím kariéru v roku 2015. Dúfam, že ešte s mužstvom zažijeme nejaké nezabudnuteľné momenty a významný úspech."
      

Kehl, ktorý pôsobil aj v kluboch Hannover 96 a SC Freiburg, vyhral s Dortmundom trikrát nemecký titul, v roku 2012 dokonca double s Nemeckým pohárom. V minulej sezóne bol na strane neúspešného finalistu Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov. 
      

Kehl má na konte 31 medzištátnych zápasov za Nemecko, pričom v rokoch 2002 a 2006 sa zúčastnil na majstrovstvách sveta, kde zaznamenal celkovo tri góly. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies