Kedy začne štátny eBay fungovať, zatiaľ nie je známe

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 11:18 • 2 min
Kedy začne štátny eBay fungovať, zatiaľ nie je známe

BRATISLAVA – Elektronické trhovisko, ktoré priniesla novela zákona o verejnom obstarávaní, má zásadne stransparentniť a zjednodušiť menšie nákupy alebo stavebné práce. Tvrdí to minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). Kedy sa však takzvaný štátny eBay dostane do praxe, zatiaľ nechcel odhadnúť.

slovakia

left justify in out

"Trhovisko sa obstaráva, čiže neviem to odhadnúť, nechcem dávať sľuby, ktoré nemusím splniť. Je tam predpoklad, že snáď do roka," povedal pre TASR Kaliňák. Dodal, že má záujem, aby začalo fungovať čo najrýchlejšie. "Elektronické trhovisko je práve na tie malé služby, uprednostňuje regionálne dodávky, má mnoho výhod, pre ktoré je dôležité, aby bolo čo najrýchlejšie," povedal. Proces obstarávania bude podľa neho spočívať v hľadaní dodávateľa, ktorý vytvorí softvér. Kaliňák predpokladá, že by to mal byť niekto, kto už má skúsenosti s veľkými obchodnými portálmi. 

Elektronické trhovisko je definované ako informačný systém verejnej správy, ktorý má slúžiť na zabezpečenie ponuky a nákupu tovarov, stavebných prác alebo služieb bežne dostupných na trhu. Správcom elektronického trhoviska je ministerstvo vnútra. V praxi to bude znamenať, že pri podlimitných zákazkách budú môcť štátne orgány na elektronickom trhovisku nakupovať tak, že si z ponuky dodávateľov vyberú službu, stavebné práce alebo tovar, o ktorý majú záujem. Ostatní dodávatelia, registrovaní na elektronickom trhovisku, potom budú môcť v stanovenej lehote predložiť výhodnejšiu ponuku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies