Kedy si po požití alkoholu možno sadnúť za volant? Dočasné tetovanie vám poskytne jasnú odpoveď

NETKY.SK • 21 Apríl 2018, 12:00 • 2 min
Kedy si po požití alkoholu možno sadnúť za volant? Dočasné tetovanie vám poskytne jasnú odpoveď

Prežili ste noc plnú zábavy a potrebovali by ste vedieť, kedy už budete môcť šoférovať? Tento "zlepšovák" vám odpovie.

slovakia

left justify in out

Ak patríte medzi ľudí, ktorí si z času na čas doprajú nejaký ten pohár vínka s priateľmi, zrejme to poznáte. Večný problém – kedy si môžem s čistým svedomím sadnúť za volant? Určiť niečo také nie je vôbec jednoduché, hoci existujú mnohé aplikácie, ktoré vám na základe váhy, pohlavia a množstva vypitého alkoholu poskytnú nejaký údaj, vždy ide len o orientačné číslo. Každý má totiž iný metabolizmus a odbúravanie alkoholu z tela tak trvá u každého iný čas.

 

Celkom rozšírené začínajú byť aj takzvané dregery, teda domáce alkohol testery. Tie však musia byť naozaj kvalitné, a teda aj drahšie, pokiaľ chceme mať istotu, že sa na nich môžeme spoľahnúť. Vedci z Univerzity v Kalifornii však teraz prišli s novinkou. Vymysleli „tetovanie“, ktoré vám do ôsmich minút poskytne presnú informáciu o zvyškovom alkohole vo vašom tele.

 

Ako to funguje? Ide o zariadenie podobné náplasti, ktoré nosíte prilepené na koži. Stimuluje potenie a z neho získava informácie o vašom stave. Netreba sa však obávať, nebudete sa potiť od hlavy po päty. Náplasť ovplyvňuje len tú časť pokožky, ktorú pokrýva. Všetky informácie získané „rozborom“ posiela do vášho smartfónu, kde si ich môžete pohodlne skontrolovať.

 

Ako sme už spomenuli, výhodou tohto zariadenia podobného dočasnému tetovaniu je jeho presnosť a rýchlosť. Hoci sa podobné merače v minulosti už objavili, trvalo tri hodiny, kým svojmu nositeľovi poskytli výsledky. Dovtedy už hádam aj vytriezvel...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies