Kedy je potrebné zaslať balík najneskôr, aby dorazil ešte do Vianoc?

NETKY.SK • 7 December 2020, 11:37 • 2 min
Kedy je potrebné zaslať balík najneskôr, aby dorazil ešte do Vianoc?

BRATISLAVA - Predsviatočné obdobie prináša už tradične zvýšený záujem o poštové služby. Slovenská pošta prijme denne v tomto období viac ako 1,1 mil. zásielok. Práve preto, aby bol balík doručený do Vianoc, najneskorší termín zaslania balíka je podľa Slovenskej pošty piatok 18. decembra.

slovakia

left justify in out

"Odporúčame zákazníkom, aby si posielanie zásielok nenechávali na poslednú chvíľu," konštatovala to v pondelok hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

 

Zvýšený počet kuriérov 

V závislosti od aktuálnych potrieb prispôsobuje Slovenská pošta počty kuriérov, pričom sa tieto počty denne menia. Oproti bežnej prevádzke sú v tomto období navýšené počty kuriérov v priemerne o 8 až 10 %. Pošta zároveň eviduje zvýšený záujem o doručenie zásielok na adresu, teda kuriérom. V porovnaní s minulým rokom pošta zaznamenáva nárast o takmer 40 %.

 

img

 

Kedy najneskôr? 
"Ak by zákazník chcel poslať pohľadnicu či list 2. triedy v rámci Slovenska tesne pred Vianocami, odporúčame ju podať najneskôr v piatok 18. decembra, u listov 1. triedy odporúčame najneskorší termín podania v pondelok 21. decembra. Ak chce klient poslať balík v rámci Slovenska tak, aby bol doručený na Vianoce, odporúčame ako posledný termín piatok 18. decembra," doplnila Dorčáková.

 

img

 

Do zahraničia 
Pri posielaní balíkov do zahraničia sa lehoty doručenia rôznia v závislosti od štátu určenia. "V predvianočnom období treba prihliadať aj na zvýšené riziko nepriaznivého zimného počasia, čo môže byť príčinou zdržania zásielky nielen na Slovensku, ale aj v krajine určenia," upozornila hovorkyňa Slovenskej pošty.

 

Podľa jej slov treba tiež myslieť na to, že aj iné poštové podniky zaznamenávajú v tomto období zvýšený počet zásielok. Okrem toho v súvislosti s COVIDom-19 platia v súčasnosti určité obmedzenia v medzinárodnej preprave, ktoré môžu výrazne vplývať na celkový čas doručenia.

 

img

 

Preto odporúčame podať listové zásielky do zahraničia najneskôr v piatok 18. decembra a balíky najneskôr vo štvrtok 17. decembra,



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies