Kedy je najvyšší čas rozlúčiť sa so starou kozmetikou?

NETKY.SK • 5 Jún 2016, 11:17 • 2 min
Kedy je najvyšší čas rozlúčiť sa so starou kozmetikou?

BRATISLAVA - Asi nikto z nás by nezjedol niečo, čo prešlo dátum spotreby. Ale sledujete si aj do kedy je najlepšie spotrebovať vaše kozmetické prípravky?

slovakia

left justify in out

Čas od času je potrebné urobiť malú revíziu v kozmetickom kufríku a nekompromisne sa zbaviť všetkého, čo je dávno po záruke.

 

Pri každom nákupe, či už ide o telové mlieko, alebo napríklad obyčajné očné tiene, je nutné nájsť dátum spotreby. To je u niektorých výrobkov vyobrazené buď ako symbol otvoreného viečka s veľkým písmenom "M" a číslicou, alebo napísané priamo na obale.

 

Niekedy sa však stáva, že informácia o spotrebnej lehote chýba. V tom prípade si taký nákup radšej rozmyslite, vyhnete sa množstvu problémov ako sú: zapálená pleť, zápal spojiviek, akné, vyrážky, začervenanie pleti a celkové podráždenie.

 

Pamätajte si, že akákoľvek zmena vašich líčidiel patrí medzi hlavné indikátory toho, že niečo nie je v poriadku. Farba, konzistencia, vôňa.

 

V prípade, že sa obsah tuby alebo plastového úložiska rozdelí do dvoch rôznych vrstiev, ktoré sa nedajú spojiť dohromady,vyhoďte to. Objavujú sa na povrchu tmavé škvrny? To je príznak rôznych plesní. 

 

Keď už teraz viete, že aj kozmetika podlieha zubu času, je nutné spomenúť si aj jej požičiavanie. Nerobte to! Môžete sa týmto spôsobom ľahko "obohatiť" o vírusy a bacily. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies