Keď ženy mučia a zabíjajú

NETKY.SK • 1 Október 2016, 16:18 • 2 min
Keď ženy mučia a zabíjajú

BRATISLAVA - V dejinách existuje množstvo žien, ktoré majú na svedomí zmarené ľudské životy. Prečítate si o najkrutejších ženách histórie.

slovakia

left justify in out

Myra Hindley

Spolu so svojím manželom Ianom bola zodpovedná za sériu tzv. "Moors Murders", ktoré boli spáchané v polovici 60. rokov v okolí Manchestri vo Veľkej Británii. Spoločne uniesli, zneužili a zavraždili tri deti mladšie ako 12 rokov a dvaja mladistvých vo veku 16 a 17 rokov.

obrazok

Mary Ann Cotton 

Prvýkrát sa vydala v dvadsiatich za Williama Mowbraye. Novomanželia sa usadili v Devone a postupne splodili päť detí z nich štyria zomreli na "žalúdočnú horúčku a bolesti brucha". Presťahvali sa, ale tragédia ako by ich prenasledovala, zomreli im ďalšie tri deti a nakoniec aj manžel. Príčina? "Žalúdočná horúčka a bolesti brucha". Nebohá vdova si rýchlo nechala vyplatiť poistku a zmizla. Za čas sa vynorila druhýkrát vydatá, ale šťastie novomanželov netrvalo dlho a aj druhý manžel sa porúčal do hrobu. Nakoniec ju odhalil tlač, ktorý si všimol, že prišla celkovo o troch manželov, tucet detí, matku a niekoľko milencov - príčina bola vždy rovnaká "žalúdočná horúčka". V roku 1873 bola obesená. Jej vražedným nástrojom bol jed arzén.

obrazok

Kráľovná Mária

Ako správna, v Španielsku vychovaná katolíčka sa rozhodla obrátiť v tej dobe prevažne protestantské Anglicko späť na katolícku vieru. Aj za veľmi krvavú cenu. V procese potláčania protestantizmu bolo upálených asi 300 cirkevných rebelov, ďalšie stovky opustili v strachu krajine. Kráľovná získala vďaka svojej mimoriadnej krutosti a zaslepenosti prezývku Krvavá Mária.

obrazok

Katherine Knight 

Katherine vyrastala na bitúnkoch a už v šestnástich dokázala vykostiť zviera ako máloktorý muž. Jej prvý manžel dlho nedokázal znášať jej nálady a opustil ju. Reagovala na to po svojom - pohodila ich osemmesačné dieťa na koľaje. Za to putovala do blázinca, ale po čase bola prepustená. Aj jej druhý manžel si s ňou užil, keď ho niekoľkokrát zbila do bezvedomia. Nakoniec ho opustila. Tretí manžel také šťastie už nemal - po dlhých sporoch ho jedného dňa našli stiahnutého z kože, jeho hlava sa varila v hrnci, mala slúžiť ako desiata pre deti, keď sa vrátia zo školy.

obrazok

Irma Grese

Vďaka svojej krutosti a nadšeniu, s akým vykonávala prácu, bola menovaná do funkcie hlavnej dozorkyne v koncentračnom tábore. Nosila na mieru šitú čiernu uniformou SS, zásadne si obúvala ťažké gumáky, pri sebe mala vždy okrem nabitej pištole aj pletený bič potiahnutý celofánom - to aby sa z neho dala lepšie zmyť krv. Na väzňov používala emocionálne a fyzické mučenie. K smrti vlastnoručne ubila niekoľko väzenkýň, ďalšie svojvoľne zastrelila. Mučila hladom svoje psy, aby ich potom poštvala na väzňov. Osobne poslala stovky ľudí do plynovej komory. Na konci vojny bola zajatá Angličanmi a neskôr odsúdená na trest smrti obesením.

obrazok

Ilse Koch

Bola manželkou Karla Kocha, veliteľa koncentračného tábora Buchenwald. Bývalá sekretárka sa vydala, aby uspokojila svoje sadistické chúťky. Pochvaľovala si v obscénnosti, jej obľúbeným nástrojom bol bič opatrený žiletkami. Nútila väzňov, aby medzi sebou súložili. Zbierala tetovanie z tiel zavraždených väzňov. Po druhej svetovej vojne bola odsúdená na doživotie, v roku 67 sa obesila vo svojej cele.

obrazok

Beverly Allitt 

Známa tiež ako Anjel smrti patrí medzi najznámejšie sériové vrahyne Veľkej Británie. Za svoju kariéru detskej sestry zavraždila najmenej 4 deti a ďalších 5 bolo v jej starostlivosti vážne zranených. K usmrteniu zverencov používala injekcie inzulínu alebo draslíka.

obrazok

Belle Gunness

Zabila obaja svojich manželov a všetky svoje deti. Tiež je jej pripisovaná smrť väčšiny jej milencov a nápadníkov. Motívom bola chamtivosť - získala životné poistky a majetok svojich obetí.

obrazok

Lizzie Borden

4. októbra 1892 boli nájdené telá zámožného manželského páru Abby a Andrewa Bordenových priamo v ich dome. Obaja boli zmasakrovaní sekerou. Z dvojnásobnej vraždy bola obvinená ich tridsaťdvaročná dcéra.

obrazok


 


 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona