Keď sa povie supermodelka, mnohí si predstavia Cindy Crawford, tá oslavuje 50-tku

NETKY.SK • 19 Február 2016, 12:18 • 2 min
Keď sa povie supermodelka, mnohí si predstavia Cindy Crawford, tá oslavuje 50-tku

NEW YORK – Svetoznáma americká modelka a príležitostná herečka Cindy Crawford sa v sobotu 20. februára dožíva 50 rokov.

slovakia

left justify in out

Jej príťažlivá tvár s typickým znamienkom krásy nad hornou perou zdobila titulné stránky najprestížnejších módnych magazínov. "Tradičný vizuál vyzývavej modrookej blondínky posunula smerom k rafinovanejšej brunetke, ktorá má okrem krásy aj šarm, intelekt a profesionalitu," povedal na jej adresu známy módny dizajnér Michael Kors. V roku 1995 bola Cindy Crawfordová časopisom Forbes vyhlásená za najlepšie platenú modelku planéty.

 

Narodila sa 20. februára 1966 v meste DeKalb v americkom štáte Illinois. V detstve ju hlboko zasiahla strata brata, ktorý zomrel na leukémiu. Svoju neskoršiu slávu sa rozhodla využiť aj na podporu boja proti tejto zákernej chorobe. Kariéra Cindy Crawfordovej sa začala rysovať v jej šestnástich rokoch. Fotografia pôvabnej študentky z letnej brigády sa objavila v novinách a vyvolala kladný ohlas. O rok neskôr vyhrala prestížnu modelingovú súťaž a prvé pracovné príležitosti na seba nenechali dlho čakať.

 

Po maturite na strednej škole vo svojom rodisku získala akademické štipendium na štúdium chemického inžinierstva na Northwestern University. Dlho tam však neštudovala, pretože začala pracovať ako modelka na plný úväzok. Neskôr sa presťahovala do New Yorku a jej hviezda začala stúpať.

 

Po roku 1990 bola Cindy Crawfordová vyhlásená za ideál americkej ženskej krásy. Patrila k "silnej päťke" najžiadanejších supermodeliek, ktoré poznali aj tí, ktorým móda veľa nehovorila. Na prehliadkových mólach predvádzala kolekcie najslávnejších módnych návrhárov, žiarila v desiatkach reklamných kampaní i televíznych spotov a bola ozdobou mnohých prominentných večierkov. Jej zmyselná krása vynikla aj na striebornom plátne vo filmoch The Secret of My Success (Tajomstvo môjho úspechu, 1987), Fair Game (Ako štvaná zver, 1995) alebo Studio 54 (Klub 54, 1998).

 

Cindy Crawfordová uspela tiež ako podnikateľka. Vydala sériu video cvičení, ktoré išli na dračku a prerazila aj so svojou kolekciou nábytku a bytových doplnkov. V rokoch 1991-1995 bola vydatá za známeho herca Richarda Gerea. Jej druhým manželom je od roku 1998 podnikateľ Rande Gerber, s ktorým má dve deti. Dcéra Kaia, ktorá je vernou kópiou krásnej matky, sa vydáva v jej šľapajach. Pred pár dňami Crawfordová oficiálne vyhlásila, že jej viac ako dvadsaťročná kariéra sa chýli ku koncu. Podľa vlastných slov si už nemá čo dokazovať a chce sa venovať rodine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona