Keď sa jej rodičia rozviedli, zmenil sa jej pohľad na svet

NETKY.SK • 27 August 2020, 14:50 • 2 min
Keď sa jej rodičia rozviedli, zmenil sa jej pohľad na svet

„Čím viac sa snažíš ľuďom dokázať, že si šťastný, tým menej šťastný v skutočnosti si."

slovakia

left justify in out

V dokonalom svete by sa to nestalo
Nikto sa nesobáši s vedomím, že sa mu manželstvo rozpadne a z rodiny neostane nič, iba ak výčitky a hŕba plaču. Iste, pochybnosť tu je, ale ani nevesta a ani ženích jej neprikladajú takú dôležitosť, aby sa ňou nechali úplne zastrašiť. A predsa sa to stáva. Keby bol svet dokonalý, rozvod by neexistoval, ani by sa nevedelo, že inštitúcia, akou manželstvo je, sa dá jediným podpisom na papieri zničiť. Ťažké je to nielen pre muža a ženu, ktorí pochovali roky snahy a pekného, ale najväčšiu škodu utrpí, pravdaže, vždy dieťa. Možno nie v každej rozvedenej rodine to potomok cíti rovnako intenzívne, možno nie všade sa musí rozniesť nenávisť a depresia. V knihe To sa môže stať iba vo filme, to tak však je. A môže za to jej tvorkyňa, Holly Bourne.


Ako z filmu
Audrey, hlavná hrdinka románu, bola svedkom ideálneho manželstva rodičov. Veď aj meno dostala podľa slávnej herečky, tak sa niet čo čudovať, že romantický film sa v rodine nielen sledoval, ale aj prežíval. Otec mame sľúbil vernosť, o ruku ju žiadal v Ríme. V dome dýchalo šťastie a album s fotografiami bol zaprataný spomienkami, pri ktorých sa blažene usmieva. Áno, Audrey verila v lásku a verila, že život občas môže byť ako film.


Iná žena
Do dvojice však vstúpila iná žena. Otec sa zaľúbil, zbalil si veci a opustil domov. Založil si novú rodinu, dokonca sa mu narodili dvojičky. Požiadal o rozvod a ako keby to nestačilo, ešte žiada aj dom. Mama je na pokraji zrútenia, raz je hororovo veselá, inokedy jej je zaťažko postaviť sa. Skoro ako na hojdačke. Audrey musí prebrať úlohu ten, čo sa stará. Z dcéry sa stáva tá, čo pomáha a snaží sa rozveseliť, zatiaľ čo jej osobný život sa ocitá v troskách. Priateľstvá ochladzujú, niekdajšia vášeň pre herectvo je odsunutá na dobu neurčitú.


V kine
Zvrat nastáva po nastúpení do práce. Audrey sa zamestná v kine, a to len preto, aby aspoň na niekoľko hodín týždenne unikla peklu. A ako to už býva, pripletie sa jej do cesty niekto záhadne drsný, ľahostajný k pravidlám a milujúci zombíkov.
To sa môže stať iba vo filme je román o zlomených srdciah a o dôsledkoch, ktoré so sebou prináša nenávratné stratenie istoty. Nie je určený len pre tínedžerov, dobre strávené popoludnie dokáže zabezpečiť aj dospelému čitateľovi. Či je príbeh smutný? Občas je, ale je tam všetkého akurát. Dá sa akurát dosť smútiť a akurát dosť aj zasmiať. Neprerastie to cez hlavu a človek nájde problém a aj riešenie. Problém spočíva v boľavej duši. A riešenie je v láske. Možno sa to naozaj môže stať iba vo filme, ale ja si aj tak myslím, že život je krajší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies