Keď pijete, auto nechajte doma, vyzýva vodičov polícia

NETKY.SK • 30 Marec 2018, 13:30 • 2 min
Keď pijete, auto nechajte doma, vyzýva vodičov polícia

BRATISLAVA - Každý piaty vodič, ktorý spôsobí nehodu cez veľkonočné sviatky, má vypité. Upozorňuje na to polícia na svojom facebookom profile Polícia Slovenskej republiky. Aj preto sa počas Veľkonočných sviatkov koná na slovenských cestách prvá z viacerých celoslovenských policajných akcií, ktorej cieľom je zvýšiť povedomie vodičov o nebezpečenstve alkoholu za volantom.

slovakia

left justify in out

Polícia si tak od dnes až do Veľkonočného pondelka posvieti na vodičov, ktorí si neváhali sadnúť za volant s alkoholom v krvi, a tých dobrých odmení zaujímavými predmetmi. Vodiči dostanú od hliadok osviežovače vzduchu do automobilov, na ktorých bude podrobne znázornené, koľko trvá 100-percentné vstrebanie alkoholu u priemerného plnoletého muža či ženy.

Veľkonočné sviatky sú najrizikovejšími z hľadiska počtu dopravných nehôd, pod ktoré sa podpísal alkohol. Vyplýva to zo štatistík Policajného zboru, ktoré v utorok 27. marca prezentoval na brífingu k preventívnej dopravnej akcii riaditeľ odboru dopravnej polície Ján Ignaták. Podľa štatistík sa vlani oproti roku 2016 zvýšil počet dopravných nehôd po požití alkoholu o 84, pričom v roku 2016 evidovali 1 501 takých nehôd. Najrizikovejšou skupinou sú mladí vodiči vo veku 18 až 26 rokov, nasledujú 30- až 39-roční vodiči. Najviac nehôd zapríčinených alkoholom vychádza z celoročných štatistík na víkendové dni, teda sobotu a nedeľu.

Preventívna akcia sa koná v rámci projektu Deň zodpovednosti, v rámci ktorého sú ďalšie aktivity naplánované na leto a na jeseň. Každoročne ich organizuje Slovenské združenie výrobcov piva a sladu v spolupráci s Policajným zborom, Oddelením bezpečnosti cestnej premávky (BECEP) Ministerstva dopravy a výstavby SR a Zelenou vlnou RTVS.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies