Keby to vedel, v hrobe by sa obracal: Za obchodovanie s drogami dostal vnuk albánskeho diktátora, desať rokov väzenia

NETKY.SK • 12 Júl 2017, 06:50 • 2 min
Keby to vedel, v hrobe by sa obracal: Za obchodovanie s drogami dostal vnuk albánskeho diktátora, desať rokov väzenia

TIRANA - Špeciálny súd v Albánsku uložil dnes desaťročný trest odňatia slobody vnukovi niekdajšieho vodcu tamojších komunistov Envera Hodžu (Hoxhu) za obchodovanie s kokaínom, ktorý pochádzal z Latinskej Ameriky a smeroval na západoeurópske trhy.

slovakia

left justify in out

Okrem 42-ročného Ermala Hoxhu poslal súd pre závažnú trestnú činnosť v Tirane do väzenia taktiež ôsmich jeho spoločníkov vrátane dvoch Kolumbijčanov, a to na desať až trinásť rokov.

 

Celú skupinu albánske orgány zadržali v januári 2015 po tom, ako v jej pôsobisku neďaleko Tirany zhabali približne 120 kilogramov kokaínu, ako aj peňažnú hotovosť a zbrane.

 

Odsúdený drogový díler je najstarším vnukom Envera Hodžu, ktorý vládol Albánsku tvrdou rukou od roku 1944 až do svojej smrti v roku 1985. Študentská vzbura v roku 1990 nakoniec viedla k pádu albánskeho komunistického režimu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies