Keane si dajú po vydaní výberovky pauzu na sólové projekty

NETKY.SK • 21 Október 2013, 10:29 • 2 min
Keane si dajú po vydaní výberovky pauzu na sólové projekty

LONDÝN - Členovia britskej kapely Keane si chcú dať na neurčitý čas pauzu od spoločnej tvorby, aby sa mohli venovať sólovým projektom.

slovakia

left justify in out

Spravia tak po vydaní výberovky najväčších hitov pod názvom The Best Of Keane, ktorá sa dostane do predaja 11. novembra. Oznámil to hovorca skupiny po tom, čo sa v denníku The Sun objavil v nedeľu článok, že sa formácia rozpadne.

Štvorčlenná formácia Keane sa na celom svete presadila vo februári 2004 hitom Somewhere Only We Know, ktorý bol súčasťou ich debutovej nahrávky Hopes And Fears (2004). Po úspechu prvého albumu vydali nahrávku Under The Iron Sea (2006), z ktorej pochádzajú napríklad single A Bad Dream, Is It Any Wonder? či Crystal Ball. Tretí album s názvom Perfect Symmetry (2008) obsahoval okrem iných piesne Lovers Are Losing a Spiralling. V máji 2012 Keane vydali zatiaľ poslednú štúdiovku Strangeland. So všetkými štyrmi nahrávkami dobyli britský albumový rebríček a na čelo UK Chartu sa im podarilo dostať aj s EP Night Train (2010). To obsahuje dovedna osem piesní, vrátane singla Stop For A Minute, v ktorom hosťuje somálsko-kanadský rapper K'naan. Na spomínanej výberovke The Best Of Keane sa budú okrem 18 hitov z predošlých nahrávok nachádzať aj dve nové piesne - Higher Than The Sun a Won't Be Broken. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona