Keď sa príliš popustila uzda demokracii v SNS, vždy bola kríza

NETKY.SK • 24 September 2010, 11:29 • 2 min
Keď sa príliš popustila uzda demokracii v SNS, vždy bola kríza

Keď sa príliš popustila uzda demokracii v SNS, vždy bola kríza

slovakia

left justify in out

img

Nikto nič lepšie ako demokraciu nevymyslel, ale pokiaľ sa jej príliš popustila uzda v rámci SNS, tak vždy bola kríza. Pre TASR to uviedol šéf poslaneckého klubu národniarov Rafael Rafaj. Reagoval na slová prvej podpredsedníčky Anny Belousovovej, že v strane demokracia neexistuje.
"V SNS určite existuje vnútrostranícka demokracia. Sám som sa zúčastňoval predsedníctiev, kde mala pani Belousovová kvantitatívne asi najväčší priestor. Nezbadal som, že by tu nemal niekto priestor na vyjadrenie. Naopak, bol som často svedkom, ako predseda svoje výstupy konzultoval s členmi predsedníctva," deklaroval Rafaj.
V tejto súvislosti pripomenul aj situáciu, keď národniarom vtedajší premiér Robert Fico (Smer-SD) odobral rezort životného prostredia. "Všetci okrem pána Slotu boli za zotrvanie vo vládnej koalícii. Vtedy pani Belousovová povedala, že nemôžeme odísť, lebo ľudia nemajú radi porazených a nemohli by sme vo voľbách odprezentovať našu prácu. Takže toto je markantná ukážka, ako mal Slota iný názor a napriek tomu sme ostali," argumentuje Rafaj.
Na margo Belousovovej vyhlásenia, že sa dištancuje od mnohých káuz SNS, lebo o nominantoch rozhodoval jeden človek, Rafaj odpovedal protiotázkou. "Čo by sa zmenilo na rotácii zemegule, ak by sa hovorilo o všetkých nomináciách. Ona bola krkom, hlavou pán Slota. Odmietam takéto zhadzovanie zodpovednosti a jej hádzanie na jednu hlavu," vyhlásil Rafaj.
V súvislosti s požiadavkou Belousovovej hlasovať o predsedovi na sobotňajšom (25.9.) sneme tajne, poznamenal, že ona sama sa stala prvou podpredsedníčkou dvakrát na základe verejnej voľby. "Tiež sa môžem opýtať, či by to tak bolo, ak by nebola verejná voľba. Príde mi nefér prichádzať tesne pred snemom s takouto zmenou stanov," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies