Keď šetríme, je ťažko vidieť pridávanie, šetriť treba veľkú sum

NETKY.SK • 25 August 2010, 07:55 • 2 min
Keď šetríme, je ťažko vidieť pridávanie, šetriť treba veľkú sum

Keď šetríme, je ťažko vidieť pridávanie, šetriť treba veľkú sum

slovakia

left justify in out

Zostáva pravdou, že keď sa šetrí, je ťažko vidieť pridávanie a šetriť treba veľkú sumu, lebo SR je z hľadiska deficitu v červených číslach. Pred dnešným rokovaním Koaličnej rady to vyhlásila predsedníčka vlády Iveta Radičová (SDKÚ-DS) na margo opatrení v daňovej a odvodovej oblasti, ktoré avizujú rezorty financií a práce. Práve tieto návrhy budú hlavnou témou rokovania vládnych partnerov.
Premiérka pripustila, že niektoré z pripravovaných krokov môžu poškodiť podnikateľské prostredie, ako upozorňujú zamestnávatelia a podnikatelia. "S týmto tvrdením súhlasím, predovšetkým to však treba brať ako materiál na diskusiu, ako jednu malú súčasť väčšieho súboru opatrení," upozornila. Novinárov zároveň uistila, že koaličné strany budú napriek rozdielnym názorom na reštrikčné opatrenia diskutovať a "určite nájdeme riešenia, ktoré budú zodpovedať programovému vyhláseniu vlády".
Predseda SDKÚ-DS a minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda nevníma názorové rozdiely v rámci koaličného štvorlístka dramaticky. "Keď ide o peniaze, každý na to hľadí citlivo a hľadá optimálne riešenie. Niekto ho vidí v daňovej, niekto v odvodovej oblasti," povedal.
Šéf diplomacie ubezpečil, že vláda chce pomôcť rozhýbať ekonomiku. "Vieme dobre, že najlepším sociálnym opatrením bude, ak dáme ľuďom viac roboty. Verím, že opatrenia, na ktorých sa napokon dohodneme, pôjdu k tomuto cieľu," dodal.
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Jozef Mihál (SaS) plánuje na koaličnej rade predložiť viacero návrhov na úpravy v avizovaných zmenách v sociálnom systéme. "Tá paleta tých diskusných tém a možností, kde by sme prípadne urobili nejaké opravy, tak tam je tých návrhov celé množstvo. Ja sám ich tu mám na jednej strane A4. Takže budem chcieť niektoré témy otvoriť, ak ich neotvoria moji partneri," uviedol.
Jednou z tém rokovania by mal byť aj rodičovský príspevok. Súčasné dvojstupňové nastavenie jeho výšky zostáva nezmenené, voči čomu namieta KDH. Takéto nastavenie považuje za diskriminačné.
Predseda Mostu-Híd Béla Bugár postoj strany k možným zmenám v daňovo-odvodovom systéme nechcel komentovať. "Ja cez médiá nič neodkazujem. To znamená, budem to hovoriť svojim koaličným partnerom," zdôraznil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies