KDU-ČSL chce buď koalíciu troch strán, alebo menšinovú vládu ČSSD

NETKY.SK • 30 Október 2013, 12:49 • 2 min
KDU-ČSL chce buď koalíciu troch strán, alebo menšinovú vládu ČSSD

PRAHA - Predseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek sa dnes stretol s predsedom ČSSD Bohuslavom Sobotkom a zdôraznil mu, že jeho strana nevstúpi do koaličnej vlády so sociálnymi demokratmi, ak v nej nebude aj hnutie ANO Andreja Babiša.

slovakia

left justify in out

Ten dnes v Českej televízii povedal, že ANO bude menšinovú vládu ČSSD iba tolerovať, nie podporovať, ak bude sociálna demokracia akceptovať programové body hnutia; priamu účasť vo vláde však nepreferuje. Česká televízia citovala Bělobrádka, že buď budú členmi koalície všetky tri strany, alebo vznikne menšinová vláda za podpory ANO a KDU-ČSL. Ďalšie povolebné rokovania nemá podľa predsedov oboch subjektov zmysel viesť skôr, než sa 10. novembra zíde ústredný výkonný výbor ČSSD, ktorý by mal situáciu vnútri strany vyjasniť.

Bohuslav Sobotka a podpredseda ČSSD Milan Chovanec vystúpili dnes k situácii vnútri strany na tlačovej konferencii, ktorú prenášala Česká televízia. Sobotka povedal, že vo štvrtok navrhne politickému grémiu strany nové zloženie tímu, ktorý by mal v mene ČSSD viesť koaličné rokovania, a vyjadril nádej, že sa grémiu podarí na nových vyjednávačoch dohodnúť.

S Chovancom sa zhodli na potrebe zvolať na jar budúceho roka mimoriadny volebný zjazd strany. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies