KĽDR varovala, že na Južnú Kóreu zaútočí ešte tvrdšie, ak uskutoční manévre

NETKY.SK • 17 December 2010, 12:33 • 2 min
KĽDR varovala, že na Južnú Kóreu zaútočí ešte tvrdšie, ak uskutoční manévre

KĽDR varovala, že na Južnú Kóreu zaútočí ešte tvrdšie, ak uskutoční manévre

slovakia

left justify in out

Severná Kórea dnes vyhlásila, že znova podnikne útok na Južnú Kóreu, ak tá uskutoční ohlásené vojenské cvičenie s ostrou delostreleckou paľbou z ostrova Jonpchjong, ktorý leží neďaleko spornej spoločnej námornej hranice. Komunistická Kórea dodala, že zaútočí ešte tvrdšie než minulý mesiac, keď delostreleckou paľbou usmrtila na ostrove štyroch ľudí.

Oznámenie prostredníctvom severokórejskej štátnej tlačovej agentúry KCNA prišlo v čase, keď sa Južná Kórea pripravuje na manévre s ostrou delostreleckou paľbou z ostrova Jonpchjong. Uskutoční ich prvýkrát od novembrového delostreleckého útoku.

Juhokórejské jednodňové manévre sú naplánované medzi 18.-21. decembrom.

Severná Kórea už skôr vyhlásila, že jej novembrová delostrelecká paľba na juhokórejský ostrov Jonpchjong (pri západnom pobreží Kórejského polostrova) bola reakciou na juhokórejské "provokácie". Išlo o prvý útok KĽDR na Južnú Kóreu od skončenia Kórejskej vojny zo začiatku 50. rokov 20. storočia.

"V prípade, že Južná Kórea bude pokračovať v paľbe z ostrova Jonpchjong napriek našim včasným varovaniam, naša armáda podnikne obranný útok - ako sme vyhlásili už skôr," informovala dnes severokórejská štátna tlačová agentúra KCNA.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies