KĽDR chce "fyzicky reagovať" na hrozby z USA

NETKY.SK • 23 Júl 2010, 11:46 • 2 min
KĽDR chce "fyzicky reagovať" na hrozby z USA

KĽDR chce "fyzicky reagovať" na hrozby z USA

slovakia

left justify in out

img

Spoločné vojenské cvičenia USA a Južnej Kórey porušia severokórejskú suverenitu a na nedávne hrozby z Washingtonu sa bude "reagovať fyzicky", uviedol severokórejský diplomat Ri Tong-il, ktorý zastupuje svoju krajinu na regionálnom bezpečnostnom fóre vo vietnamskom Hanoji.
      "Je to proti suverenite a bezpečnosti KĽDR," povedal. Vojenské manévre USA a Južnej Kórey sú podľa neho hrozbou pre Kórejský polostrov aj pre celú Áziu. "Pozícia KĽDR je jasná: bude fyzická odpoveď na vojenské hrozby Spojených štátov," dodal Ri Tong-il.
      O pripravovaných manévroch, ktoré prebehnú v dňoch 25. až 28. júla, informoval v utorok americký minister obrany Robert Gates a jeho juhokórejský kolega Kim Te-jong. Cvičenie má vyslať jasný signál Severnej Kórei, že musí skoncovať so svojím "útočným správaním" po marcovom potopení juhokórejskej vojnovej lode v Žltom mori, z ktorého obviňujú Pchjongjang.
      Hlboké znepokojenie nad chystanými manévrami vyjadrila v stredu aj Čína, ktorá začala vlastné námorné cvičenia pri svojom východnom pobreží. Peking sa obáva možných neuvážených odvetných krokov zo strany izolovaného komunistického režimu v Pchjongjangu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies