KDH: Vyzývame vládu, aby zastavila schvaľovanie Akčného plánu pre LGBTI osoby

NETKY.SK • 24 Október 2015, 18:28 • 2 min
KDH: Vyzývame vládu, aby zastavila schvaľovanie Akčného plánu pre LGBTI osoby

TRNAVA - Opozičné KDH vyzýva premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a jeho vládu, aby zastavil proces schvaľovania Akčného plánu pre LGBTI osoby na roky 2016 - 2019. Po dnešnom rokovaní Rady KDH v Trnave to vyhlásil líder hnutia Ján Figeľ.

slovakia

left justify in out

"Návrh ministerstva spravodlivosti považujeme za ideologický produkt, paškvil rodovej ideológie, ktorý zasahuje nielen do rodinného práva, ale aj do trestného práva, do kultúry a výchovy detí. Rada KDH vyzýva premiéra Fica, aby ďalší proces schvaľovania Akčného plánu zastavil," povedal Figeľ s tým, že ak to kabinet neurobí, KDH ho v prípade účasti v budúcej vláde zruší.

 

Ministerstvo spravodlivosti už skôr deklarovalo, že Akčný plán pre LGBTI ľudí na roky 2016 - 2019 má identifikovať problémy, s ktorými sa stretávajú LGBTI osoby, a otvoriť konštruktívnu diskusiu. Rezort zároveň slovami hovorkyne Alexandry Donevovej pripomenul, že stále ide iba o návrh, pripomienky k nemu sa budú vyhodnocovať a až potom sa rozhodne o ďalšom postupe a podobe materiálu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies