KDH vyzvalo vládu, aby dokončila zmeny volebného systému a posilnila kompetencie samosprávam

NETKY.SK • 9 Apríl 2021, 13:03 • 2 min
KDH vyzvalo vládu, aby dokončila zmeny volebného systému a posilnila kompetencie samosprávam

BRATISLAVA – Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) žiada vládu, aby dokončila zmenu volebného systému a opätovne zaviedla systém ôsmich volebných obvodov.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal predseda hnutia Milan Majerský. KDH zároveň v tejto súvislosti vyzvalo vládu, aby posilnila kompetencie a finančnú samostatnosť samosprávnych krajov.


Hnutie dnes predstavilo aj nové logo a svoju víziu. Členovia KDH považujú tieto zmeny za začiatok prípravy na voľby do Národnej rady SR (NR SR) v roku 2024.

 

img

 

Novú víziu hnutia stavajú kresťanskí demokrati na troch pilierochobnove dôvery obyvateľov v štát, na blízkosti politikov k ľuďom a na dôstojnom živote obyvateľov Slovenska. Zmeny chce KDH dosiahnuť prostredníctvom decentralizácie štátnej moci.

„Takmer jedna pätina všetkých poslancov v NR SR sú ľudia priamo z Bratislavy. Ľudí by mali v NR SR zastupovať zástupcovia všetkých regiónov, od východu až na západ,“ povedal Majerský. KDH preto chce, aby mali väčšiu moc v rukách starostovia a primátori či župani, ktorí sú ľuďom v regiónoch bližšie.

 

img

Ľudia podľa Majerského strácajú dôveru v štát, ktorú možno obnoviť iba poctivou a odbornou prácou. Za potrebné preto považuje to, aby bol štát schopný udržať na Slovensku aj odborníkov, ktorí aktuálne pracujú v zahraničí.

KDH je mimoparlamentným politickým hnutím počas posledných dvoch volebných období. Vo voľbách do NR SR vo februári 2020 získalo 4,65-percentnú voličskú podporu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona